5 leuke tips voor een last minute vakantie naar de Waddeneilanden

Wil je een last minute vakantie naar de Waddeneilanden boeken? Heerlijk zeg! Dat klinkt als een geweldig idee. De Waddeneilanden zijn misschien wel de beste plek om het echte vakantiegevoel in eigen land te ervaren. Weg van het vaste land geniet je van rust, ruimte en natuur terwijl er ook genoeg leuke dingen te beleven zijn. Maar waar boek je nou een leuke last minute naar de Waddeneilanden? In dit blog geef ik je 5 handige tips.

Last minute Texel

Laten we beginnen met het grootste Nederlandse Waddeneiland; Texel. Dit eiland is zo divers dat het voor ieder type vakantieganger geschikt is. Tijdens een last minute Texel kun je namelijk zowel van rust en natuur genieten, als de hele dag actief bezig zijn. Ben je met de kinderen op vakantie? Ga dan zeker even langs bij de zeehondjes van Ecomare en maak een leuke foto bij de vuurtoren. Ook kun je hier ontzettend goed leren surfen, zeilen en suppen. Om een leuk huisje te vinden met het hele gezin, kun je een kijkje nemen in dit overzicht van vakantiehuizen op Texel voor 6 personen

Last minute Vlieland

Vind je het heerlijk om een fijne fietstocht te maken? Dan raad ik je echt aan om Vlieland te bezoeken. Vlieland is namelijk hét fietseiland van Nederland. De fiets geldt hier als belangrijkste vervoersmiddel en auto’s van toeristen zijn simpelweg niet welkom op het eiland. Ideaal toch? Zo kun je in alle rust genieten van de prachtige natuur. Een last minute Vlieland is een absolute aanrader voor fietsliefhebbers! Bovendien zijn er tal van leuke routes beschikbaar. 

Last minute Terschelling

Van Vlieland gaan we naar Terschelling. Ook hier vind je een mooie kustlijn en prachtige natuur. Houd je van wandelen? Dan is het zeker aan te raden om een wandeling te maken door natuurgebied de Boschplaat. Vergeet niet om je verrekijker mee te nemen, want je kunt hier veel verschillende vogels spotten. Een ander leuk uitje op Terschelling is om een robbentocht te boeken. Dit is misschien wel één van de leukste uitjes tijdens een last minute vakantie op de Waddeneilanden. Vanuit Terschelling vaar je naar de zandbanken waar je gegarandeerd zeehonden kunt spotten. Het is echt een prachtige ervaring om deze dieren in hun natuurlijke habitat te bekijken. 

Last minute Ameland

Ameland is na Texel en Terschelling het drukst bezochte Waddeneiland. Hier kun je heerlijk rondslenteren in de pittoreske dorpjes Nes, Hollum, Ballum en Buren. Ook is het een gave ervaring om een excursies met de strandexpress te boeken. Deze omgetoverde tractor neemt je mee naar de mooiste plekken van het eiland waar je meer komt te weten over de natuur. Een last minute Eiland is een goede optie als op zoek bent naar mooie natuur en gezellige dorpjes. 

Last minute Schiermonnikoog

Last but not least; Schiermonnikoog. Dit is verreweg het rustigste eiland. Je komt hier dan ook vooral om lekker te relaxen en te genieten van de natuur. Vind je het leuk om een gezellige dagactiviteit te plannen? Dan kun je op dit eiland ook blokarten of met een fatbike over het strand fietsen. Bovendien tref je op het eiland de breedste zandstranden van héél Europa. Dit is echt bijzonder om van dichtbij te zien. Houd je van rust, ruimte en natuur? Dan is een bezoek aan Schiermonnikoog jouw beste optie voor een last minute vakantie op de Waddeneilanden. 

Waar ga jij een last minute Waddeneilanden boeken?

Heb jij al besloten waar je een last minute vakantie op de Waddeneilanden gaat boeken? Wordt het een bezoek aan fietseiland Vlieland of kies je toch voor sfeervolle Texel? Wat je ook kiest; ik wens je in ieder geval alvast een super fijne vakantie toe. Voor meer tips voor een last minute vakantie op de Waddeneilanden kun je terecht op de website Galekkeropvakantie.nl. Hier vind je veel leuke accommodaties en tips voor excursies en activiteiten.

YOUR COMMENT